Toch slapen op Rotterdamse Volkstuintjes

Toch slapen op Rotterdamse volkstuintjes

Zoals u waarschijnlijk uit de media al hebt vernomen,  is inmiddels de wethouder Simons “teruggefloten”.  In het tuin seizoen van 1 april tot 1 oktober is overnachten in uw tuinhuisje dus geen enkel probleem.

Voor diegenen die dit nieuws nog niet hebben  meegekregen  hieronder het bericht van RTV Rijnmond van 6 november. U kunt op TV Rijnmond ook een item hierover terugkijken.

6 november 2017.

Rotterdammers mogen blijven overnachten in hun huisjes op een volkstuincomplex. Dat heeft wethouder Simons in de gemeenteraad gezegd.De gemeente wil strenger optreden tegen illegale bewoning, drugsoverlast en prostitutie op volkstuincomplexen. Een van de maatregelen was om het overnachten op de volkstuinen aan te pakken. De SP diende een motie in om dit plan terug te draaien. De maatregel, waartegen veel protest was, is nu geschrapt. Volgens wethouder Simons moeten “de goeden niet onder de kwaden lijden.”Yvonne Claassen van de Rotterdamse Bond van Volkstuinders is opgelucht over het besluit.“Hij kon gewoon niet anders. Er kwamen zoveel reacties op. Hij moest de motie van de SP wel omarmen.”

Daarnaast verscheen er ook een artikeltje in het AD met dezelfde strekking.

De RBvV heeft ons eerder een verontwaardigde nieuwsbrief doorgestuurd, tezamen met een brief aan de gemeente Rotterdam, welke we u niet onmiddellijk doorstuurden.  Dit omdat uw bestuur zelf deze week met de Tuinkring Crooswijk-Kralingen overleg voerde met de gebiedscie Kralingen over deze kwestie. En omdat de angel er al uit was nu de wethouder bleek niet vast te houden aan zijn plannen.

Vandaag komt er juist weer een nieuwsbrief van de RBvV binnen, welke toch oproept tot actie.   Het bestuur hecht er aan u te laten weten dat actievoeren voor ons niet aan de orde is. Wij wachten de overeenkomst met de gemeente en de AVVN/SviN af en gaan met hen verder.

Mocht u echter zelf naar de Coolsingel willen de 22e, daar bent u natuurlijk vrij in.

Hierbij alsnog de RBvV nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief november 2017

Brief aan Gemeenteraad – november 2017

Extra nieuwsbrief november 2017