De leukste data in 2018

Plantjesdag en Proeverij

 

Tijdens de ALV van 15 april 2018  waarvan u de notulen nog ontvangt (niet op de site)  stelden we de data voor onze  jaarlijkse evenementen vast.  De belangrijkste zijn natuurlijk:  de Plantjesdag en de Proeverij.

De Plantjesdag  houden we op zaterdag 12 mei.  Vanaf een uur of 10.30

Voor nieuwe leden: op de Kweeklust Plantjesdag worden stekjes en plantjes gratis uitgewisseld. Het gaat om allerlei: groetenplantjes,  zelf opgekweekte zonnebloemstekjes, de zg albert heijn moestuintjes, noem maar op. Ook als u een te grote struik heeft die u kwijt wilt, een overdaad aan lavendelstruikjes : sleep maar mee,  meestal gaat alles met een blij tuinlid mee.

Het enige wat ere niet geruid kan worden is heermoes en zevenblad. Dat willen we zelfs niet zien. Hennep ook liever niet.  Ook als u dit jaar nou net niets opgekweekt hebt of hier nieuw bent: kom gerust, er blijf vaak wel wat over en echt moeilijk doet niemand.  Daarnaast kunt u dit jaar onze  eigen bijenhoning kopen, door Aad van der Meer in handige potjes geslingerd.

En : vaak is het een zonovergoten dag, koffie thee limonade is voorhanden. Zie foto van vorig jaar.

 

En dan De Proeverij.

Op zondag 2 september houden we weer de  Kweeklust Proeverij. Vanaf  pakweg 16.00 uur,  volg de latere aankondigingen.

Voor diegenen die dit fenomeen niet kennen: iedereen brengt iets te eten mee, liefst uit  eigen tuin of kas, maar mocht d

at niet gelukt zijn dan mag het ook uit een Westlandse kas komen. Bovendien hebben we hier geen varkens kippen of eetbare vissen, dus smokkelen met iets vanuit de super mag.

De gerechten moeten echter wel zelfgemaakt zijn: soep, quiches, salades, taarten … Na een uitleg van alle gerechten en ingrediënten,  eten we dan gezamenlijk alles op, erg gezellig.  we hebben verleden jaar gesmuld.

Dat lukt ook dit jaar vast.   Noteert u de datum ?