Dooie vissen en de verklaring

Dooie vissen…

Omdat wij vorig jaar hier mee te maken  hadden:

Lees verder

 

Bij ons niet,  tenminste, nog niet, maar wellicht komt dat door de uitgebaggerde en dus betere waterstand in onze sloten.

Toch, ter info hieronder een krantenbericht.

Het Waterschap Hollandse Delta, dat gaat over de wateren van Goeree Overflakkee, IJsselmonde en Brielle, heeft afgelopen weekend 12 meldingen gekregen. Daarom is code ‘licht-oranje’ afgegeven om extra aandacht te creëren voor de vissen.

Toch niet opvallend

Bij het Waterschap Schieland en Krimpenwaard kwamen afgelopen drie dagen 17 meldingen binnen. Een woordvoerder kijkt er niet van op. “Er zijn niet meer of minder meldingen binnen gekomen dan normaal in deze periode van het jaar.”

“De dood van de dieren is een gevolg van het zuurstoftekort in het water. Dat kan komen doordat er teveel kroos of waterplanten zijn. Meestal is het warme weer de oorzaak.”   De warmte van het water zorgt ervoor dat algen en bacteriën zich sneller verspreiden en groeien. De dood van de dieren is daarom tragisch maar niet opvallend.

Het waterschap dat verantwoordelijk is voor de wateren in onder andere Rotterdam gaat bij meerdere meldingen altijd kijken wat er aan de hand is. “Ook laten we de dode vissen opruimen door een beroepsvisser of dierenambulance.” Ook bij de singles in het park bij de Euromast in Rotterdam werden maandag dode vissen gespot.
Blauwalg

Bij het waterschap Rivierenland, dat verantwoordelijk is voor de wateren in het oosten van de regio zijn geen meldingen binnengekomen. Maar ook daar zouden ze er niet van staan te kijken, omdat blauwalg en zuurstofarm water in deze periode van het jaar vaak voorkomen, zegt een woordvoerder.  De lijven van de dode vissen zouden, als ze niet door het waterschap worden verwijderd, binnen twee weken moeten

 

Vissen lijden onder hoge watertemperatuur. Zie jij dode vissen of vissen in nood? Laat dit ons direct weten via telefoonnummer 010 45 37 200.