Terugblik 70 jarig bestaan

Viering 70 jaar Kweeklust 13 mei 2023

 

 

 

 

 

Op 13 mei hebben we het 70 jaar bestaan van Kweeklust gevierd.

Op een zonovergoten middag stond een groot aantal leden en genodigden stil bij het feit dat Kweeklust op 13 november 1952 werd opgericht.

Na een toespraak van de voorzitter werd er een jubileumboom met plaquette onthuld op het grasveld voor de kantine. De boom is een Gleditsia Triacanthos Skyline, in het Nederlands: een Valse Christusdoorn. Ondanks dreigende berichten gaan wij ervan uit dat deze boom er op de 100ste verjaardag van Kweeklust nog zal staan! Vervolgens konden de aanwezigen onder het genot van hapjes en drankjes genieten van een gezellige middag in het groen en in de zon.

 

Tijdens het feestelijk samenzijn werd ook het jubileumboekje “70 jaar Kweeklust, de geschiedenis van een Rotterdamse volkstuin 1952-2022” gepresenteerd. Het boekje bevat talloze verhalen, foto’s, prenten en ook gedichten uit de geschiedenis van Kweeklust. Via onderstaande link is de digitale versie van het boekje in te zien.

Jubileumboekje digitaal

Tot slot werd het door de secretaris gecomponeerde en uitgevoerde “Kweeklustlied” ten gehore gebracht. Een lied in de strijd tegen de opheffing. Via onderstaande link kan het lied worden beluisterd.

 

 

Het Kweeklust bestuur