Proeverij 4 sept. groot succes

Zondag 4 september was het zover, als afsluiting van het zomerseizoen was er een proeverij. Rond de dertig leden van ATV kweeklust hadden zich aangemeld voor de proeverij. En dat het een gezellig was, zie je op de foto’s!!!

Succesvolle afsluiting zomerseizoen met Proeverij.

Gezien de weersvoorspellingen kon het regenen of zonnig zijn, dus wat te doen? Een buitentafel op het terras spreekt natuurlijk meer tot de verbeelding bij een proeverij. We besloten er toch voor te gaan om buiten de tafels te dekken. Om 15.00 uur nog een kleine bui en misschien om 16.00 uur nog de laatste bui volgens de radar, maar met goede temperaturen. Dus toch de gok genomen!

Tafels gedekt op het terras en Ellen had het terras gestyled met allerlei tuinattributen. Helaas de bui van 15.30 uur was heftiger dan voorzien, alle tafelkleden kleddernat,  dus toch maar naar binnen. Iedereen hielp met het binnenzetten en drogen van de tafels. Het biljard was in ‘no time’ omgetoverd  in een prachtig buffet vol lekkernijen.

Het buffet zag er schitterend uit: Portugese gerechten naast heerlijke appeltaarten – door diverse leden gebakken – en  met heel veel verschillende ingrediënten, likeurtjes van vruchten uit de tuin, bonenprutje, diverse soepen, curry van courgettes, knolletjes, jammetjes,  vers fruit, couscous, meloen met ham, Vlierbloesem – en muntwater enz enz.  Zelfs ons oudste lid, Bram in’t Hout, bijna 96 lentes jong, had zijn fameuze kruimelbrood gebakken voor deze middag.

IMG-20160904-WA0041

Eerst hebben wij een rondje rond het biljard gedaan, waarbij iedereen zich kon voorstellen en vertellen wat de bijdrage aan het buffet was. Daarna  is er heerlijk geproefd van alle gerechten.

Maar het belangrijkste ingrediënt van de middag was wel het gezellig met elkaar  delen, het proeven van elkaars gerechten en aandacht hebben voor elkaars verhalen, elkaar leren kennen, informatie uitwisselen en samen praten.

Door steeds van plaats te wisselen hebben veel leden van ATV elkaar gesproken. De middag is gefaciliteerd door het bestuur met de drankjes. ‘Volgend seizoen weer zoiets organiseren’ hebben wij veel gehoord!

Wat ons betreft ‘voor herhaling vatbaar’, wij gaan voor weer een plantenruilmarkt en ‘iets’ culinairs in het nieuwe seizoen, met hopelijk een nog grotere deelname.

Houd de site/nieuwsbrief van de vereniging in de gaten en als je zelf een leuke activiteit weet, wij hebben ervaren dat het echt niet veel tijd hoeft te kosten om iets te organiseren. Meld het bij het bestuur.

Tot ziens bij ATV kweeklust,

Trudy, Betsy, Wilma en Lia

Tuin 27 en28